Σαργός/Diplodus Sargus Sargus
Σελίδα 1 από 1
Σαργός/Diplodus Sargus Sargus
Κανονικά η επαφές με τους σαργούς ξεκινoυν με το φθινόπωρο , φτάνουν στο μέγιστο κατά την διάρκεια του χειμώνα , και μειώνονται σταδιακά την άνοιξή για να κοπούν αποτελεσματικά ( εκτός λίγα και μικρά κομμάτια ) το καλοκαίρι .
Αυτό γίνεται γιατί το φθινόπωρο το νερό είναι ακόμα αρκετά ζεστό , παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο οι ξαφνικές πτώσεις της ατμοσφαιρικής πίεσης .
Είναι ακριβώς με αυτή , την πίεση , που αρχίζουν να εμφανίζονται τα ρεύματα και τα κύματα που “ χτενίζουν ” τους αμμώδεις βυθούς φέρνοντας στην επιφάνεια με αυτό το φυσικό σκάψιμο μικροοργανισμούς , σκωληκοειδη , οστρακοειδή και καβουράκια της άμμου που προκαλούν τη περιέργεια και το ενδιαφέρον του σαργού .
Φυσικά , όπως και με άλλα είδη ψαριών , το ψάρεμα για το σαργό είναι πολύ πιό αποδοτικό κατά την διάρκεια της νύχτα , εκτός από λίγες αν όχι σπάνιες φορές κατά την διάρκεια της ημέρας όταν αυτός μένει “ μόνιμα ” στα κοντινά πλαϊνά βράχια ή στα λιβάδια ποσειδωνίων όπου βρίσκει εύκολα καταφύγιο στην περίπτωση ανάγκης .
Το πρώτο τσίμπημα του στο καλάμι μας δεν είναι καθόλου νευρικό αλλά είναι πολύ δυνατό , σταματάει κάποια δευτερόλεπτα μάλλον για να καταλαβαίνει τι του συμβαίνει , για να ξαναχτυπήσει πιο δυνατά .
Μετά που είμαστε σίγουροι ότι είναι πιασμένος καλά ή , ακόμα καλύτερα για να μην έχουμε αμφιβολίες , μετά την δεύτερη ή τρίτη κεφαλιά θα πιάσουμε το καλάμι στα χέρια μας για το κάρφωμα .
Θα καταλαβαίνουμε αμέσως πόσο μεγάλο είναι και τι θα τραβήξουμε για να το βγάλουμε έξω ειδικά όταν πλησιάζει το σκαλοπάτι της ακρογιαλιάς και αν τα εργαλεία μας είναι …από την “ λαϊκή ” τότε τα πράγματα θα μας φανούν σκούρα .
Όσο αφορά τα δολώματα , ο σαργός δεν σιχαίνεται τίποτα από αυτά που του προσφέρουμε εμείς , από το αμερικάνικο έως το μονοδόλι , από το φαραώ μέχρι την σουπιά , από το καλαμάρι έως σαρδέλα και φιλέτο του κέφαλου , είναι όλα μία χαρά , φτάνει μόνο να τα τοποθετήσουμε στα σωστά σημεία .
Καλό θα είναι όμως στην αρχή του ψαρέματος να τα ρίξουμε σε τρία διαφορετικά σημεία και αποστάσεις μέχρι να καταλαβαίνουμε που είναι το πέρασμα του , τότε είναι σημαντικό να τα βάλουμε όλα στην ίδια ευθεία , κάθετα ή παράλληλα με την παραλία . Φυσικά , όπως και με όλα τα άλλα ψάρια , έτσι και με το σαργό θα ξεκινήσουμε δολώνοντας διαφορετικά είδη δολώματος ώστε να καταλαβαίνουμε σε εκείνο τον ψαρότοπο και με τις επικρατούσες συνθήκες τι προτιμά και να δράσουμε αναλόγως .
Τα παράμαλλα πάνε μαζί με το είδος και μέγεθος του δολώματος που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε και , βέβαια ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες .
fishingtarget.com
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Τετ Ιαν 24, 2018 7:59 am από panpan
» L.R.F. από την βάρκα...i love light game!!!!
Τρι Σεπ 12, 2017 6:14 am από panpan
» Λίγα λόγια για το Tai Rubber Part 2
Πεμ Ιουν 08, 2017 9:34 pm από panpan
» Tai Rubber
Δευ Απρ 10, 2017 10:47 pm από panpan
» Σεμινάριο για την τεχνική του Tai Rubber στην έκθεση Boat&Fishing
Τρι Μαρ 21, 2017 6:54 am από panpan
» Το ψάρεμα του Λούτσου το χειμώνα.
Σαβ Φεβ 11, 2017 1:01 am από panpan
» Ο Γερμανός ή Κουρκούνα
Παρ Φεβ 10, 2017 10:50 pm από panpan
» Λίγα λόγια για την τεχνική του Tai Rubber
Τετ Ιαν 04, 2017 10:56 pm από panpan
» Ένα ψάρεμα με τσαπαρί της Haybusa
Δευ Δεκ 05, 2016 11:52 pm από panpan
» Ψάρεμα Χταποδιού: Η δικιά µας µπρακαρόλα
Δευ Δεκ 05, 2016 11:48 pm από panpan
» Καθετή για όλους
Κυρ Οκτ 16, 2016 11:28 pm από panpan
» Συντήρηση & καθαρισµός µηχανισµού – καλαµιού
Παρ Οκτ 14, 2016 1:49 am από panpan
» Μηχανισμός Surf Daiwa Emcast Surf 5000A
Πεμ Σεπ 15, 2016 6:20 am από panpan
» Storm Gomoku Adajo max 100gr
Πεμ Σεπ 15, 2016 6:10 am από panpan
» Μεγάλος Διαγωνισμός alieusonline
Τετ Αυγ 31, 2016 8:50 am από panpan
» Κατασκευή Inchiku
Παρ Ιουλ 08, 2016 9:38 pm από panpan
» Πιάστηκε Λευκός στη Σύρο
Παρ Ιουν 10, 2016 10:59 pm από Admin
» SHORE JIGGING με τον Παναγιώτη Φιλόπουλο
Τρι Ιουν 07, 2016 11:03 pm από Admin