ΑΛΙΕΥΣ
Καλώς ήρθατε στην ψαράδικη παρέα μας.
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
» Tai Rubber το χειμώνα με το Boat&Fishing
Τετ Ιαν 24, 2018 7:59 am από panpan

» L.R.F. από την βάρκα...i love light game!!!!
Τρι Σεπ 12, 2017 6:14 am από panpan

» Λίγα λόγια για το Tai Rubber Part 2
Πεμ Ιουν 08, 2017 9:34 pm από panpan

» Tai Rubber
Δευ Απρ 10, 2017 10:47 pm από panpan

» Σεμινάριο για την τεχνική του Tai Rubber στην έκθεση Boat&Fishing
Τρι Μαρ 21, 2017 6:54 am από panpan

» Το ψάρεμα του Λούτσου το χειμώνα.
Σαβ Φεβ 11, 2017 1:01 am από panpan

» Ο Γερμανός ή Κουρκούνα
Παρ Φεβ 10, 2017 10:50 pm από panpan

» Λίγα λόγια για την τεχνική του Tai Rubber
Τετ Ιαν 04, 2017 10:56 pm από panpan

» Ένα ψάρεμα με τσαπαρί της Haybusa
Δευ Δεκ 05, 2016 11:52 pm από panpan

»  Ψάρεμα Χταποδιού: Η δικιά µας µπρακαρόλα
Δευ Δεκ 05, 2016 11:48 pm από panpan

» Καθετή για όλους
Κυρ Οκτ 16, 2016 11:28 pm από panpan

» Συντήρηση & καθαρισµός µηχανισµού – καλαµιού
Παρ Οκτ 14, 2016 1:49 am από panpan

» Μηχανισμός Surf Daiwa Emcast Surf 5000A
Πεμ Σεπ 15, 2016 6:20 am από panpan

» Storm Gomoku Adajo max 100gr
Πεμ Σεπ 15, 2016 6:10 am από panpan

» Μεγάλος Διαγωνισμός alieusonline
Τετ Αυγ 31, 2016 8:50 am από panpan

» Κατασκευή Inchiku
Παρ Ιουλ 08, 2016 9:38 pm από panpan

» Πιάστηκε Λευκός στη Σύρο
Παρ Ιουν 10, 2016 10:59 pm από Admin

» SHORE JIGGING με τον Παναγιώτη Φιλόπουλο
Τρι Ιουν 07, 2016 11:03 pm από Admin

Εικονοθήκη



Κατανάλωση ψαριών για καλή όραση...

Πήγαινε κάτω

Κατανάλωση ψαριών για καλή όραση...

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τρι Οκτ 26, 2010 10:21 am



Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν λιπαρά ψάρια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, έχουν μειωμένο κίνδυνο απώλειας της όρασης λόγω εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας.

Τα ευρήματα βέβαια, δεν αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον κίνδυνο σε προχωρημένα στάδια εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, ή αλλιώς ΑΜD.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι, τα Ω-3 λιπαρά οξέα – που βρίσκονται σε αφθονία στα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί και ο τόνος – μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη και εξέλιξη της AMD.

Η AMD προκαλείται από την ανώμαλη ανάπτυξη αιμοφόρων αγγείων πίσω από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα, με αποτέλεσμα τη σοβαρή απώλεια της όρασης.

Η νόσος αυτή είναι η κύρια αιτία τύφλωσης στους ηλικιωμένους και δεν υπάρχει, προς το παρόν, κάποια συγκεκριμένη θεραπεία.

Στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι, μια υψηλή δόση συνδυασμού αντιοξειδωτικών – βιταμίνη C και E, Β -καροτίνη και ψευδάργυρος – μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της AMD που είναι στο ενδιάμεσο στάδιο.

Κατά πόσο, βέβαια, τα λιπαρά οξέα των ψαριών ή τα συμπληρώματα Ω-3 μπορούν να σταματήσουν την εξέλιξη της νόσου δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο. Πάντως, η έρευνα με τα αντιοξειδωτικά συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν η προσθήκη ιχθυελαίου, λουτεΐνης και ζεαξανθίνης στο αρχικό μείγμα θα έχει κάποια πρόσθετα οφέλη.

Στην μελέτη, οι ερευνητές από την Βαλτιμόρη, ανέλυσαν στοιχεία από 2.520 άτομα, ηλικίας 65 – 84 ετών. Αφού υπεβλήθησαν σε οφθαλμολογικές εξετάσεις, και συμπλήρωσαν διατροφικό ερωτηματολόγιο, προέκυψε ότι το 50% είχε πρώιμη ή ενδιάμεση εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, ενώ το 30% είχε προχωρημένου σταδίου πάθηση.

Επίσης, δεν προέκυψε ξεκάθαρη σχέση μεταξύ κατανάλωσης ψαριών και κινδύνου νόσησης από την ασθένεια αυτή.

Οι ερευνητές, αφού συνεκτίμησαν και άλλους παράγοντες, όπως το φύλο, η φυλή και το κάπνισμα (παράγοντες που σχετίζονται με τον αυξημένο κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας), δήλωσαν ότι οι συμμετέχοντες που έτρωγαν μία ή περισσότερες μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα, είχαν 60% μειωμένο κίνδυνο προχωρημένης εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.


Πηγή: Reuters

Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 503
Βαθμολογία θέματος : 8082
Reputation : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 03/06/2010

http://alieus.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης