ΑΛΙΕΥΣ
Καλώς ήρθατε στην ψαράδικη παρέα μας.
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
» Tai Rubber το χειμώνα με το Boat&Fishing
Τετ Ιαν 24, 2018 7:59 am από panpan

» L.R.F. από την βάρκα...i love light game!!!!
Τρι Σεπ 12, 2017 6:14 am από panpan

» Λίγα λόγια για το Tai Rubber Part 2
Πεμ Ιουν 08, 2017 9:34 pm από panpan

» Tai Rubber
Δευ Απρ 10, 2017 10:47 pm από panpan

» Σεμινάριο για την τεχνική του Tai Rubber στην έκθεση Boat&Fishing
Τρι Μαρ 21, 2017 6:54 am από panpan

» Το ψάρεμα του Λούτσου το χειμώνα.
Σαβ Φεβ 11, 2017 1:01 am από panpan

» Ο Γερμανός ή Κουρκούνα
Παρ Φεβ 10, 2017 10:50 pm από panpan

» Λίγα λόγια για την τεχνική του Tai Rubber
Τετ Ιαν 04, 2017 10:56 pm από panpan

» Ένα ψάρεμα με τσαπαρί της Haybusa
Δευ Δεκ 05, 2016 11:52 pm από panpan

»  Ψάρεμα Χταποδιού: Η δικιά µας µπρακαρόλα
Δευ Δεκ 05, 2016 11:48 pm από panpan

» Καθετή για όλους
Κυρ Οκτ 16, 2016 11:28 pm από panpan

» Συντήρηση & καθαρισµός µηχανισµού – καλαµιού
Παρ Οκτ 14, 2016 1:49 am από panpan

» Μηχανισμός Surf Daiwa Emcast Surf 5000A
Πεμ Σεπ 15, 2016 6:20 am από panpan

» Storm Gomoku Adajo max 100gr
Πεμ Σεπ 15, 2016 6:10 am από panpan

» Μεγάλος Διαγωνισμός alieusonline
Τετ Αυγ 31, 2016 8:50 am από panpan

» Κατασκευή Inchiku
Παρ Ιουλ 08, 2016 9:38 pm από panpan

» Πιάστηκε Λευκός στη Σύρο
Παρ Ιουν 10, 2016 10:59 pm από Admin

» SHORE JIGGING με τον Παναγιώτη Φιλόπουλο
Τρι Ιουν 07, 2016 11:03 pm από Admin

Εικονοθήκη



Κέφαλος

Πήγαινε κάτω

Κέφαλος

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τρι Ιουν 15, 2010 7:29 am




Ζωντανό ή ψόφιο , φιλεταρισμένο ή κομματιασμένο , ο κέφαλος είναι και παραμένει από τα καλύτερα δολώματα που χρησιμοποιούνται στο Surfcasting . Σίγουρα αυτό εξαρτάται από την νοστιμιά του “ κρέας ” του , στην μυρωδιά και στα λαδερά ίχνη που αφήνουν ένα αδιάλυτος ολκός , που δεν υπάρχει κινηγόψαρο που δεν το κυνηγάει .
Παρόν σε όλη την Μεσόγειος Θάλασσα , η μέγιστη συγκέντρωση του βρίσκεται πάντα στις εκβολές των ποταμών ή , τέλος πάντων , όπου υπάρχουν εκβολές γλυκού νερού , και μέσα στα λιμάνια . Ενώ στο ψάρεμα , γενικά η σύλληψη των κεφάλων αφορά “ κομμάτια ” των 300ων – 500ων γραμμαρίων ο κέφαλος μπορεί να ζυγίζει μέχρι και τρία κιλά , αυτά όμως που ενδιαφέρουν απευθείας εμάς , για το ψάρεμα μας , είναι οι κέφαλοι μικρό ή μεσαίο μέγεθος ( έως 30 εκ . ) και 200ων – 300ων γρ . βάρος .
Οι ψαράδες το προτιμούν σε σύγκριση με άλλα δολώματα , γιατί το “ κρέας ” του έχει πολύ μεγάλη ελκυστική δύναμη για όλα τα μεγάλα κυνηγόψαρα , έστω η διάρκεια της δράσης ενώ ψαρεύει είναι πολύ μικρή , μία ώρα , μία ώρα και μισή , πέρα από αυτό , καλύτερα να αλλάξουμε την δολωσιά γιατί χάνει όλα η σχεδόν οι ικανότητές του .
Ψαρεύοντας με ταραγμένη ή πολύ ταραγμένη θάλασσα , με το φιλέτο του κέφαλου , τα αποτελέσματα δεν δίσταζαν να έρθουν .Ειδικά τα λαβράκια που λάτρευαν την δολωσιά , αλλά και τα γοφάρια δεν έκαναν πίσω , μπροστά αυτή την λιχουδιά .



Είναι αλήθεια ότι η παρουσία των δολωμάτων παίζει ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο για την σύλληψη της λείας μας , επίσης γιατί , όπως αυτή την περίπτωση , αυτή είναι κατευθυνόμενη σε αρκετά μεγάλα ψάρια .
Πώς δολώνουμε το φιλέτο ?
Πρέπει να πούμε ότι οποιοδήποτε φιλέτο ψαριών θέλουμε να δολώσουμε , αυτό θα γίνει με το δέρμα του απ’έξω ή από μέσα , εξαρτάται η “ κατάσταση ” που βρίσκεται η θάλασσα εκείνη την στιγμή που ψαρεύουμε . Αυτό σημαίνει ότι , ψαρεύοντας με θάλασσα ταραγμένη ή πολύ ταραγμένη , και οπωσδήποτε με θολό νερό , το “ κρέας ” θα βρίσκεται από μέσα , σε επαφή με το αγκίστρι και , αντίθετα το δέρμα θα βρεθεί απέξω . Αυτό το κόλπο της δολωσιάς με το δέρμα απέξω όταν τα νερά είναι θολά , χρειάζεται για να παρουσιάζουμε το φιλέτο μας που , μέσω το κούνημα που του προκαλούν τα ρεύματα ή τα κύματα , και με την λάμψη του , αυτό γίνεται αυτόματα ποιο “ ορατό ” μέχρι κάποια απόσταση , ανεβάζοντας έτσι τις δυνατότητες έλξης , πράγμα πολύ σημαντικό αν όχι απαραίτητος .
Για την πραγματοποίηση του φιλέτου , δεν χρειάζεται ειδική προσοχή , φτάνει να φιλετάρουμε το κέφαλο επί όλο το μήκος του , το κόβουμε δύο φορές επί το πλάτος του σε ίδιο μήκος περίπου ώστε να έχουμε έξι κομμάτια των 5 – 6 εκ. το ένα . Πιάσουμε ένα φιλέτο από αυτά , το ακουμπάμε πάνω στο παράμαλλο ήδη προετοιμασμένο και το δένουμε σαν ένα μικρό λουκάνικο με το ελαστικό νήμα .
Ψαρεύοντας επίσης με ταραγμένη θάλασσα , μία που η δολωσιά αυτή είναι βαρύ , τα “ κοντά ” παράμαλλα δεν θεωρούνται απαραίτητα , τα πάνε καλά επίσης τα “ μακριά ” έχοντας όμως την “ πονηριά ” να χρησιμοποιήσουμε πετονιές χοντρού διαμέτρου ή θερμοκολλητικό συρματόσκοινο .

Τα αγκίστρια που θα χρησιμοποιήσουμε , θα είναι τύπου Aberdeen
και παπαγαλέ ( Beak )
,συμπεριλαμβάνοντας επίσης πολύ χοντρά , παράμαλλα

Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 503
Βαθμολογία θέματος : 7875
Reputation : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 03/06/2010

http://alieus.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης