Kαλαμαριέρα για νωπό ψάρι
Σελίδα 1 από 1
Kαλαμαριέρα για νωπό ψάρι
Τις παλιές χαλασμένες καλαμαριέρες δεν τις πετάμε. Μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε ένα εκ νέου άριστο αλιευτικό εργαλείο για καλαμάρια, το οποίο θα δουλέψει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ετσι κερδίζουμε χρήματα και νιώθουμε υπερήφανοι για την κατασκευή μας.
Κατά τη διάρκεια του ψαρέματος για καλαμάρια, θράψαλα και σουπιές, χρησιμοποιούμε καλαμαριέρες σε σχήμα ψαριού ή γαρίδας. Επειτα όμως από αρκετή χρήση το εργαλείο καταστρέφεται. Εμείς όμως δεν το πετάμε αλλά κατασκευάζουμε μια κλασική καλαμαριέρα για νωπό ψάρι -όπως εκείνη που ψάρευαν οι παππούδες μας- η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατασκευή χρησιμότατη, αν υπολογίσει κανείς ότι για 3 καλαμαριέρες καινούργιες πολύ καλής ποιότητος μαζί με το βαρίδι της αρματωσιάς, το συνολικό κόστος φτάνει περίπου στα 30 με 35 ευρώ!!!
Τα Υλικά
•Mία σακοράφα (φωτό 1).
•Εποξική κόλλα
•Λίγη κλωστή
•Mία χοντρή χάντρα φωσφοριζέ
•Mία παραμάνα
Η Κατασκευή
Αφαιρούμε τις βελόνες από το πλαστικό του ψεύτικου ψαριού με μια πένσα, κόβουμε τη μύτη της σακοράφας και δένουμε με την κλωστή σε αυτό το σημείο τις βελόνες. Τις ισιώνουμε και στάζουμε προσεκτικά μια δυο σταγόνες από την εποξική κόλλα στη σύνδεση (φωτό 2). Κρεμάμε την κατασκευή μας για λίγο ή την κρατάμε ακίνητη μέχρι να στεγνώσει.
Στο μάτι της σακοράφας καλό είναι να περάσουμε και μια παραμάνα, ώστε το εργαλείο να είναι έτοιμο να προσαρμοστεί στο στριφτάρι της αρματωσιάς που θα ψαρέψουμε. Προσοχή, η σακοράφα να είναι μεγάλη ώστε από το μάτι της να χωρά να περάσει η παραμάνα. Αλλωστε την κόβουμε όπως αναφέραμε πιο πάνω στο σημείο που θέλουμε εμείς, υπολογίζοντας να χωρά ένα ψαράκι.
Τώρα είναι έτοιμη να δεχθεί το νωπό ψάρι που θα διαθέτουμε στο εκάστοτε ψάρεμά μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρίσα (φωτό 23) ή σαφριδάκι που θα αγοράσουμε από το ιχθυοπωλείο και θα διατηρήσουμε στην κατάψυξη του ψυγείου μας ή κάποιο μικρό λιθρινάκι ή κρεμμύδι που θα πιάσουμε ψαρεύοντας. Αν το ψάρι είναι μεγαλύτερο από το εργαλείο μπορούμε να το προσαρμόσουμε κατάλληλα κόβοντάς το (φωτό 4). Επίσης για μεγαλύτερο δέλεαρ προσαρμόζουμε και μια χοντρή χάντρα φωσφοριζέ (φωτό 5).
Περιοδικό Ψάρεμα και φουσκωτό
Κατά τη διάρκεια του ψαρέματος για καλαμάρια, θράψαλα και σουπιές, χρησιμοποιούμε καλαμαριέρες σε σχήμα ψαριού ή γαρίδας. Επειτα όμως από αρκετή χρήση το εργαλείο καταστρέφεται. Εμείς όμως δεν το πετάμε αλλά κατασκευάζουμε μια κλασική καλαμαριέρα για νωπό ψάρι -όπως εκείνη που ψάρευαν οι παππούδες μας- η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατασκευή χρησιμότατη, αν υπολογίσει κανείς ότι για 3 καλαμαριέρες καινούργιες πολύ καλής ποιότητος μαζί με το βαρίδι της αρματωσιάς, το συνολικό κόστος φτάνει περίπου στα 30 με 35 ευρώ!!!
Τα Υλικά
•Mία σακοράφα (φωτό 1).
•Εποξική κόλλα
•Λίγη κλωστή
•Mία χοντρή χάντρα φωσφοριζέ
•Mία παραμάνα
Η Κατασκευή
Αφαιρούμε τις βελόνες από το πλαστικό του ψεύτικου ψαριού με μια πένσα, κόβουμε τη μύτη της σακοράφας και δένουμε με την κλωστή σε αυτό το σημείο τις βελόνες. Τις ισιώνουμε και στάζουμε προσεκτικά μια δυο σταγόνες από την εποξική κόλλα στη σύνδεση (φωτό 2). Κρεμάμε την κατασκευή μας για λίγο ή την κρατάμε ακίνητη μέχρι να στεγνώσει.
Στο μάτι της σακοράφας καλό είναι να περάσουμε και μια παραμάνα, ώστε το εργαλείο να είναι έτοιμο να προσαρμοστεί στο στριφτάρι της αρματωσιάς που θα ψαρέψουμε. Προσοχή, η σακοράφα να είναι μεγάλη ώστε από το μάτι της να χωρά να περάσει η παραμάνα. Αλλωστε την κόβουμε όπως αναφέραμε πιο πάνω στο σημείο που θέλουμε εμείς, υπολογίζοντας να χωρά ένα ψαράκι.
Τώρα είναι έτοιμη να δεχθεί το νωπό ψάρι που θα διαθέτουμε στο εκάστοτε ψάρεμά μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρίσα (φωτό 23) ή σαφριδάκι που θα αγοράσουμε από το ιχθυοπωλείο και θα διατηρήσουμε στην κατάψυξη του ψυγείου μας ή κάποιο μικρό λιθρινάκι ή κρεμμύδι που θα πιάσουμε ψαρεύοντας. Αν το ψάρι είναι μεγαλύτερο από το εργαλείο μπορούμε να το προσαρμόσουμε κατάλληλα κόβοντάς το (φωτό 4). Επίσης για μεγαλύτερο δέλεαρ προσαρμόζουμε και μια χοντρή χάντρα φωσφοριζέ (φωτό 5).
Περιοδικό Ψάρεμα και φουσκωτό
Παρόμοια θέματα
» Jigging Η μάχη με το ψάρι...
» Παράμαλλο: Είναι αυτό που στην κυριολεξία θα σου φέρει το ψάρι!
» Τσιπούρα: Ένα ψάρι πανέξυπνο και πάντα υποψιασμένο, ικανό να μας σπάσει τα νεύρα
» Παράμαλλο: Είναι αυτό που στην κυριολεξία θα σου φέρει το ψάρι!
» Τσιπούρα: Ένα ψάρι πανέξυπνο και πάντα υποψιασμένο, ικανό να μας σπάσει τα νεύρα
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Τετ Ιαν 24, 2018 7:59 am από panpan
» L.R.F. από την βάρκα...i love light game!!!!
Τρι Σεπ 12, 2017 6:14 am από panpan
» Λίγα λόγια για το Tai Rubber Part 2
Πεμ Ιουν 08, 2017 9:34 pm από panpan
» Tai Rubber
Δευ Απρ 10, 2017 10:47 pm από panpan
» Σεμινάριο για την τεχνική του Tai Rubber στην έκθεση Boat&Fishing
Τρι Μαρ 21, 2017 6:54 am από panpan
» Το ψάρεμα του Λούτσου το χειμώνα.
Σαβ Φεβ 11, 2017 1:01 am από panpan
» Ο Γερμανός ή Κουρκούνα
Παρ Φεβ 10, 2017 10:50 pm από panpan
» Λίγα λόγια για την τεχνική του Tai Rubber
Τετ Ιαν 04, 2017 10:56 pm από panpan
» Ένα ψάρεμα με τσαπαρί της Haybusa
Δευ Δεκ 05, 2016 11:52 pm από panpan
» Ψάρεμα Χταποδιού: Η δικιά µας µπρακαρόλα
Δευ Δεκ 05, 2016 11:48 pm από panpan
» Καθετή για όλους
Κυρ Οκτ 16, 2016 11:28 pm από panpan
» Συντήρηση & καθαρισµός µηχανισµού – καλαµιού
Παρ Οκτ 14, 2016 1:49 am από panpan
» Μηχανισμός Surf Daiwa Emcast Surf 5000A
Πεμ Σεπ 15, 2016 6:20 am από panpan
» Storm Gomoku Adajo max 100gr
Πεμ Σεπ 15, 2016 6:10 am από panpan
» Μεγάλος Διαγωνισμός alieusonline
Τετ Αυγ 31, 2016 8:50 am από panpan
» Κατασκευή Inchiku
Παρ Ιουλ 08, 2016 9:38 pm από panpan
» Πιάστηκε Λευκός στη Σύρο
Παρ Ιουν 10, 2016 10:59 pm από Admin
» SHORE JIGGING με τον Παναγιώτη Φιλόπουλο
Τρι Ιουν 07, 2016 11:03 pm από Admin