ΑΛΙΕΥΣ
Καλώς ήρθατε στην ψαράδικη παρέα μας.
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
» Tai Rubber το χειμώνα με το Boat&Fishing
Τετ Ιαν 24, 2018 7:59 am από panpan

» L.R.F. από την βάρκα...i love light game!!!!
Τρι Σεπ 12, 2017 6:14 am από panpan

» Λίγα λόγια για το Tai Rubber Part 2
Πεμ Ιουν 08, 2017 9:34 pm από panpan

» Tai Rubber
Δευ Απρ 10, 2017 10:47 pm από panpan

» Σεμινάριο για την τεχνική του Tai Rubber στην έκθεση Boat&Fishing
Τρι Μαρ 21, 2017 6:54 am από panpan

» Το ψάρεμα του Λούτσου το χειμώνα.
Σαβ Φεβ 11, 2017 1:01 am από panpan

» Ο Γερμανός ή Κουρκούνα
Παρ Φεβ 10, 2017 10:50 pm από panpan

» Λίγα λόγια για την τεχνική του Tai Rubber
Τετ Ιαν 04, 2017 10:56 pm από panpan

» Ένα ψάρεμα με τσαπαρί της Haybusa
Δευ Δεκ 05, 2016 11:52 pm από panpan

»  Ψάρεμα Χταποδιού: Η δικιά µας µπρακαρόλα
Δευ Δεκ 05, 2016 11:48 pm από panpan

» Καθετή για όλους
Κυρ Οκτ 16, 2016 11:28 pm από panpan

» Συντήρηση & καθαρισµός µηχανισµού – καλαµιού
Παρ Οκτ 14, 2016 1:49 am από panpan

» Μηχανισμός Surf Daiwa Emcast Surf 5000A
Πεμ Σεπ 15, 2016 6:20 am από panpan

» Storm Gomoku Adajo max 100gr
Πεμ Σεπ 15, 2016 6:10 am από panpan

» Μεγάλος Διαγωνισμός alieusonline
Τετ Αυγ 31, 2016 8:50 am από panpan

» Κατασκευή Inchiku
Παρ Ιουλ 08, 2016 9:38 pm από panpan

» Πιάστηκε Λευκός στη Σύρο
Παρ Ιουν 10, 2016 10:59 pm από Admin

» SHORE JIGGING με τον Παναγιώτη Φιλόπουλο
Τρι Ιουν 07, 2016 11:03 pm από Admin

ΕικονοθήκηKαλάμια για Surf-casting χαρακτηριστικά

Πήγαινε κάτω

Kαλάμια για Surf-casting χαρακτηριστικά

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Μαρ 08, 2012 12:06 pm
Αν επιθυμείτε να έχετε ένα καλάμι για το surf-casting, το πρώτο που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι ότι αυτό πρακτικά θα επεκτείνει το δικό σας μπράτσο-χέρι. Υπάρχουν καλάμια που είναι ειδικά φτιαγμένα γι αυτό τον τύπο ψαρέματος .

Σας συμφέρει να τα γνωρίσετε και να ξέρετε σε τι χρησιμεύουν για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

ΥΛΙΚΟ

Η πρώτη απόφαση που πρέπει να πάρουμε την ώρα που θα διαλέξουμε ένα καλάμι surf-casting είναι να διαλέξουμε το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο. Η επιλογές είναι δύο:

Καλάμι απο fiber glass ή κατασκευασμένο απο ίνες άνθρακα (carbon).Ο άνθρακας εμφανίζεται σαν πιό κατάλληλη επιλογή, γιατί έχει σαν αποτέλεσμα το καλάμι να είναι ποίο ελαφρύ, και πιο εύκολο στη βολή .
Oι ποιότητες άνθρακα βέβαια όπως σε όλα τα καλάμια διαφέρουν, καλύπτοντας επιλογές απο τα πιό οικονομικά XT 30 έως κορυφαία XT100Ο άνθρακας επιτρέπει αλλώστε πιό γρήγορο κάρφωμα και προσφέρει ελαστικότητα και ποιότητα στη βολή διατηρώντας το βάρος σε χαμηλά επίπεδα.

Βέβαια το πρόβλημα από αυτό το υλικό είναι το κόστος του, που είναι πiο υψηλό.Τα καλάμια απο fiber glass έχουν βέβαια αρκετά χαμηλότερη τιμή αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα χαρακτηριστικά ενός καλαμιού απο ίνες άνθρακα ούτε στο βάρος ούτε στην ευαισθησία και πολύ περισότερο στην ταχύτητα ατίδρασης .

Ένα καλάμι για το surf-casting πρέπει να είναι σχετικά άκαμπτο , αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι αυτή η ακαμψία έχει και τα μειονεκτήματα της . Μέσα σε αυτά, το πιό σημαντικο είναι ότι ή σκληρότητα μειώνει την ευαισθησία του καλαμιού .

Αυτό κάνει αρκετούς κατασκευαστές να μετατρέπουν ένα πολύ σκληρό καλάμι βάζοντας στην θέση της μύτης υλικά πιο μαλακά όπως άκρο απο fiber glass που είναι μιά φτηνή και καλή επιλογή προσφέροντας επίσης μεγαλύτερη αντοχή σε χτυπήματα απο απροσεξία μαις και ή μύτη ,άκρο είναι το πιό ευαίσθητο τμήμα ενός καλαμιού.ΜΗΚΟΣ

Βέβαια το πρώτο και σημαντικό είναι ότι το καλάμι surf-casting πρέπει να είναι αρκετά μακρύ , περίπου 4 με 4.5 μέτρα.

Ούτως η άλλος στην τελική επιλογή του μήκους πρέπει να λάβουμε υπ όψιν και το ύψος του ψαρά, προσέχοντας ότι πολύ σημαντική είναι και η ή άνεση την ώρα του ριξίματος.
Μία άνεση που πάντα θα πρέπει να έχουμε, για να ρίξουμε μακρινές βολές αν θέλουμε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα.Καλό είναι επίσης να γνωρίζουμε ότι μακρύτερο καλάμι... μακρύτερες βολές .

Το άλλο που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την ώρα που επιλέγουμε το κατάλληλο μήκος για το καλάμι μας, είναι το μέρος που θα διαλέξουμε για να ψαρέψουμε, π.χ. αν ψαρέψουμε στην ακτή , το κατάλληλο θα ήταν η χρήση καλαμιού μάκριού και δυνατού, περίπου 3.80 με 4.20 μέτρα μήκος , για να προσπεράσουμε την γραμμή του κύματος.

Εάν ψαρέψουμε σε γκρεμούς η σε σημεία ποίο ψηλά, το καλάμι μπορεί να είναι πιο κοντό, για την διευκόλυνση του χειρισμού στο ψάρεμα.

Μία από τις μεγαλύτερες απορίες είναι όταν διαλέγουμε καλάμι με τμήματα 2 η 3, τα καλάμια με δύο τμήματα έχουν περισσότερη ζήτηση στην αγορά από αυτά με 3 τμήματα.
Τα δικά μας σχόλια είναι , το καλάμι με 3 τμήματα , γιατί είναι ποίο εύκολη η μεταφορά του.
Ένα καλάμι με 2 τμήματα έχει μήκος 2 μέτρα, και δύσκολα θα τολμήσει κανείς να το βάλει μέσα στο αμάξι.

Αλλά παρόλα αυτά , όταν κάνουμε την επιλογή, εμφανίζετε μια άλλη περίπτωση, το τηλεσκοπικό καλάμι .
Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι και οι δύο περιπτώσεις είναι ,όσο αφορά τα μηχανικά χαρακτηρίστικα, πολύ παρόμοιες , επιτρέποντας το ρίξιμο να είναι περίπου ίδιο, σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως πάντα αν έχουν την ίδια ποιότητα άνθρακα , την αντίδραση , και το μήκος.
Γενικά όμως τα καλάμια 2 αλλά και 3ων τμημάτων είναι ισχυρότερα και ανθεκτικότερα των τηλεσκοπικών που διατηρούν παρά ταύτα το προνόμιο της εύκολης μεταφοράς.

ΙΣΧΥΣ

Αν είναι τονίζεται στο ψάρεμα surfcasting είναι η ισχύς που χρειάζεται το ψάρεμα αυτό στη θάλασσα, για τα χαρακτηριστικά του και ποιότητά των ψαριών που θα ψαρέψουμε, χειάζονται υλικά να αντέχουν περισσότερο και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Γι αυτό τα καλάμια, γι αυτόν τον τρόπο ψαρέματος , πρέπει να αντέχουν αρκετά, με σκοπό να κράτησουν μεγάλο βάρος από ψάρια που κάποια στιγμή θα βγάλουμε και θα σηκώσουμε.

Αλλά ή αντοχή δεν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση κόντρα στην ευαισθησία , οποιοδήποτε έμπειρος θα μας πει ότι είναι απαραίτητο το καλάμι που θα χρησιμοποιήσουμε στο surfcasting να είναι ευέλικτο σε όλο το μήκος του.ΔΡΑΣΗΌπως έχουμε πει ,το μήκος που χρησιμοποιούμε στη χώρα μας είναι 4-4.50 μέτρα, και με μία δράση 80-200 γραμμάρια. Αυτό είναι και ο καλύτερος τύπος, και το πίο κατάλληλο για αυτό το ψάρεμα.

Την ώρα που διαλέγουμε ένα καλάμι σύμφωνα με την δράση του , έχουμε τρείς διαφορετικές επιλογές:ΔΡΑΣΗ-ΑΚΡΟ :
Είναι αυτή που χρησιμοποιεί το τελευταίο μέρος του καλάμιού , δηλαδή, το άκρο, την μύτη.
Απαιτεί μια αντίδραση γρήγορη ,για ένα άμεσο κάρφωμα και ακριβές. Ένα τέτοιο καλάμι είναι κατάλληλο για μάκρινές βολές ,για ψαράδες που ξέρουν την τεχνική των βολών και μπορούν να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα με το συγκεκριμένης δράσης καλάμι.ΔΡΑΣΗ ΗΜΙΠΑΡΑΒΟΛΙΚΗ: Κατάλληλη για οποιαδήποτε απόσταση.ΔΡΑΣΗ ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΗ:
Είναι ένας τύπος καλαμιού που αντιδρά σε όλο το μήκος του, επιτρέποντας το ρίξιμο με βαρίδια σε μικρό μέγεθος και μικρή σχετικά απόσταση.
Χρειάζεται ο ψαράς να αντίδρασει έγκαιρα την ώρα του ψαρέματος , γιατί παρουσιάζει καθυστερήση στο κάρφωμα.
Είναι καλή δράση για μεσαία απόσταση , και απαιτεί μια ελάχιστη δύναμη για το ρίξιμο. Χωρίς πολλά λόγια είναι το ποίο αποτελεσματικό για τους ψαράδες.

Κάθε ψαράς έχει την δική του αντοχή για να χρησιμοποίηση ένα καλάμι , γιατί επαναλαμβάνουμε ότι το καλάμι είναι μια επέκταση του μπράτσου του .

Γι'αυτό πρέπει να είναι κατάλληλο στις δικές του δυνατότητες το ύψος και την δύναμη που θέλει να ασκεί στις βολές.ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ

Σήμερα η αγορά γέρνει προς αυτό τον τύπο και λέγετε Δαχτυλίδια μονογέφυρας η κεραμικό SIC , προσφέρουν χαμηλή τριβή με την πετονιά κι ως εκ τούτου μακρύτερες βολές και μικρότερη καταπόνηση της πετονιάς.

Είναι απαραίτητο να είναι σε αρκετά μεγάλο μέγεθος , για το εύκολο πέρασμα της πετονιάς , χωρίς δυσκολία.Το τελευταίο και σημαντικό που πρέπει να λάβουμε υπόψη για την επιλογή του καλαμιού στην εφαρμογή αυτού του τύπου ψαρέματος είναι το είδος ψαριών που θα ψαρέψουμε.
Γιατί αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν σημασία. Άρα επιλέγουμε ένα καλάμι με μεγάλη ισχυ όταν στοχεύουμε σε ( μεγάλα είδη ψαριών ,που δυσκολεύουν ,με δυνατή αντίσταση). Η δίνουμε προταιραιότητα στην ευαισθησία ( για μικρότερα είδη ψαριών , που θέλουμε το καλάμι να αντιλαμβάνεται το τσίμπημα ) .Πάντα συνιστάτε να παίρνούμε περισσότερα του ενός καλάμια, όταν πάμε να ψαρέψουμε , δύο είναι αρκετά έχοντας υπόψη την ανάγκη να τα προσέξουμε και να τα μεταφέρουμε σωστά.
Επίσης μεγάλος αριθμός καλαμιών μπορεί βέβαια να αυξάνει της πιθανότητες κάποιου τσιμπήματος αλλά είναι δύσκολο να τα παρακολουθεί και να τα διαχειρίζεται όλα ό ψαράς.Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 503
Βαθμολογία θέματος : 8084
Reputation : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 03/06/2010

http://alieus.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Kαλάμια για Surf-casting χαρακτηριστικά

Δημοσίευση από SB.20 Την / Το Δευ Οκτ 06, 2014 3:22 am

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ INTERNET  ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΜΙΟΥ SURF CASTNG ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ 100 ΕΥΡΟ . ΕΝΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Vercelli Evia Iridium Surf One 4.20m ΜΕ ΤΙΜΗ 95 ΕΥΡΟ  .ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΛΑΜΙ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...... http://fishingplanet.gr/index.php?route=product/product&path=188_70_77&product_id=1606&filter=MANUFFUNAM=Vercelli=73=%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%9A%CE%95%CE%A5%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%A3

SB.20

Αριθμός μηνυμάτων : 1
Βαθμολογία θέματος : 1548
Reputation : 5
Ημερομηνία εγγραφής : 21/09/2014

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Kαλάμια για Surf-casting χαρακτηριστικά

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τρι Οκτ 28, 2014 11:28 pm

Αν επιμένεις για οικονομικο τρίσπαστο ,ρίξε μια ματιά και σε αυτό εδώ που είναι και επώνυμο,με ότι καλό έχει αυτό Smile   http://www.alieus.gr/shop/trispasta/shimano-vengeance-425-bx-i-c-w-225g/

Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 503
Βαθμολογία θέματος : 8084
Reputation : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 03/06/2010

http://alieus.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης