Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά
Σελίδα 1 από 1
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά, υπάρχει ένας μύθος για τα φρέσκα καλαμάρια ότι όταν τηγανίζονται για το λόγο ότι είναι φρέσκα είναι και σκληρά.
Θα σας γράψω πως πρέπει να τηγανίζετε τα φρέσκα καλαμάρια για να μη σαν βγούν σκληρά.
Πηγαίνουμε στο ψαράδικο τις γειτονιάς και ζητάμε να μας δώσουν καλαμάρια και όχι θράψαλα γιατί τα θράψαλα είναι σκληρά όντως,
Πως ξεχωρίζουμε τα καλαμάρια από τα θράψαλα
- Κώδικας:
ΚαλαμάριLoligo vulgaris
Θράψαλο - Ommastrephes sagittatus
(Todarodes sagitattus sagittatus)
Δύο είδη που ανήκουν στην κατηγορία των δεκαπόδων κεφαλόποδων μαλακίων, ψαρεύονται σε μεγάλες ποσότητες στις Ελληνικές θάλασσες και έχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους. Το σώμα τους είναι μακρόστενο, μαλακό και γλοιώδες. Στο πρόσθιο μέρος που βρίσκεται το κεφάλι φέρουν δέκα πλοκάμια με βεντούζες από τα οποία τα οκτώ είναι ίσα μεταξύ τους και τα δύο μεγαλύτερα. Στο πίσω μέρος του σώματος σχηματίζονται δύο τριγωνικά πτερύγια.
Παρά τις ομοιότητες τα είδη αυτά διαφέρουν στην ποιότητα και την τιμή. Το καλαμάρι έχει κρέας μαλακό και περισσότερο εύγευστο και είναι σημαντικά μεγαλύτερης εμπορικής αξίας από το θράψαλο.
Βασική διαφορά τους και εύκολα αναγνωρίσιμη από τον καταναλωτή είναι στα πτερύγια που φέρουν στο πίσω άκρο του σώματος. Στο καλαμάρι τα πτερύγια καλύπτουν το μεγαλύτερο μήκος του σώματος, μέχρι και τα 2/3 αυτού, ενώ στο θράψαλο καλύπτουν λιγότερο από το μισό μήκος του σώματος.
Καλαμάρι
Θραψαλο
--
Παιρνουμε τώρα τα μικρότερα καλαμάρια και αφού ζητάμε να μας τα καθαρίσουν (δεν είναι δύσκολο βέβαια να το κάνετε μόνοι σας), ζητάμε να μας τα κόψουν σε λεπτές λεπτές φετούλες.
Πολύς κόσμος βάζει σόδα στα καλαμάρια για να μαλακώσουν,το οποιο και είναι μεγάλο λάθος, ο τρόπος που πρέπει να τηγανιστεί το καλαμάρι και χωρίς σόδα για να βγούν μαλακά είναι ο παρακάτω.
Στραγγίζουμε πολύ καλά τα καλαμάρια σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε, μέσα σε ένα πιατάκι έχουμε αλεύρι ( κατά προτίμηση κίτρινo ), τα αλευρώνουμε σε κίτρινο αλεύρι (καλαμποκάλευρο) και τα τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι και κατά προτίμηση ελαιόλαδο.
Το κόλπο στο καλαμάρι για να μη γίνει σκληρο, είναι να τηγανιστεί σε πολύ καυτό λάδι και μόλις αρχίσουν να ροδίζουν να τα βγάζουμε από την φωτιά, γιατί το τα καλαμάρια όσο περισσότερο τα τηγανίζουμε τόσο και σκληρότερα γίνονται
Από : www.psaria.net
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Τετ Ιαν 24, 2018 7:59 am από panpan
» L.R.F. από την βάρκα...i love light game!!!!
Τρι Σεπ 12, 2017 6:14 am από panpan
» Λίγα λόγια για το Tai Rubber Part 2
Πεμ Ιουν 08, 2017 9:34 pm από panpan
» Tai Rubber
Δευ Απρ 10, 2017 10:47 pm από panpan
» Σεμινάριο για την τεχνική του Tai Rubber στην έκθεση Boat&Fishing
Τρι Μαρ 21, 2017 6:54 am από panpan
» Το ψάρεμα του Λούτσου το χειμώνα.
Σαβ Φεβ 11, 2017 1:01 am από panpan
» Ο Γερμανός ή Κουρκούνα
Παρ Φεβ 10, 2017 10:50 pm από panpan
» Λίγα λόγια για την τεχνική του Tai Rubber
Τετ Ιαν 04, 2017 10:56 pm από panpan
» Ένα ψάρεμα με τσαπαρί της Haybusa
Δευ Δεκ 05, 2016 11:52 pm από panpan
» Ψάρεμα Χταποδιού: Η δικιά µας µπρακαρόλα
Δευ Δεκ 05, 2016 11:48 pm από panpan
» Καθετή για όλους
Κυρ Οκτ 16, 2016 11:28 pm από panpan
» Συντήρηση & καθαρισµός µηχανισµού – καλαµιού
Παρ Οκτ 14, 2016 1:49 am από panpan
» Μηχανισμός Surf Daiwa Emcast Surf 5000A
Πεμ Σεπ 15, 2016 6:20 am από panpan
» Storm Gomoku Adajo max 100gr
Πεμ Σεπ 15, 2016 6:10 am από panpan
» Μεγάλος Διαγωνισμός alieusonline
Τετ Αυγ 31, 2016 8:50 am από panpan
» Κατασκευή Inchiku
Παρ Ιουλ 08, 2016 9:38 pm από panpan
» Πιάστηκε Λευκός στη Σύρο
Παρ Ιουν 10, 2016 10:59 pm από Admin
» SHORE JIGGING με τον Παναγιώτη Φιλόπουλο
Τρι Ιουν 07, 2016 11:03 pm από Admin