ΑΛΙΕΥΣ
Καλώς ήρθατε στην ψαράδικη παρέα μας.

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

ΑΛΙΕΥΣ
Καλώς ήρθατε στην ψαράδικη παρέα μας.
ΑΛΙΕΥΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
» Tai Rubber το χειμώνα με το Boat&Fishing
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά EmptyΤετ Ιαν 24, 2018 7:59 am από panpan

» L.R.F. από την βάρκα...i love light game!!!!
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά EmptyΤρι Σεπ 12, 2017 6:14 am από panpan

» Λίγα λόγια για το Tai Rubber Part 2
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά EmptyΠεμ Ιουν 08, 2017 9:34 pm από panpan

» Tai Rubber
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά EmptyΔευ Απρ 10, 2017 10:47 pm από panpan

» Σεμινάριο για την τεχνική του Tai Rubber στην έκθεση Boat&Fishing
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά EmptyΤρι Μαρ 21, 2017 6:54 am από panpan

» Το ψάρεμα του Λούτσου το χειμώνα.
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά EmptyΣαβ Φεβ 11, 2017 1:01 am από panpan

» Ο Γερμανός ή Κουρκούνα
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά EmptyΠαρ Φεβ 10, 2017 10:50 pm από panpan

» Λίγα λόγια για την τεχνική του Tai Rubber
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά EmptyΤετ Ιαν 04, 2017 10:56 pm από panpan

» Ένα ψάρεμα με τσαπαρί της Haybusa
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά EmptyΔευ Δεκ 05, 2016 11:52 pm από panpan

»  Ψάρεμα Χταποδιού: Η δικιά µας µπρακαρόλα
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά EmptyΔευ Δεκ 05, 2016 11:48 pm από panpan

» Καθετή για όλους
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά EmptyΚυρ Οκτ 16, 2016 11:28 pm από panpan

» Συντήρηση & καθαρισµός µηχανισµού – καλαµιού
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά EmptyΠαρ Οκτ 14, 2016 1:49 am από panpan

» Μηχανισμός Surf Daiwa Emcast Surf 5000A
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά EmptyΠεμ Σεπ 15, 2016 6:20 am από panpan

» Storm Gomoku Adajo max 100gr
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά EmptyΠεμ Σεπ 15, 2016 6:10 am από panpan

» Μεγάλος Διαγωνισμός alieusonline
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά EmptyΤετ Αυγ 31, 2016 8:50 am από panpan

» Κατασκευή Inchiku
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά EmptyΠαρ Ιουλ 08, 2016 9:38 pm από panpan

» Πιάστηκε Λευκός στη Σύρο
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά EmptyΠαρ Ιουν 10, 2016 10:59 pm από Admin

» SHORE JIGGING με τον Παναγιώτη Φιλόπουλο
Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά EmptyΤρι Ιουν 07, 2016 11:03 pm από Admin

Εικονοθήκη


Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά Empty

Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά

Πήγαινε κάτω

Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά Empty Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά

Δημοσίευση από Admin Πεμ Ιαν 06, 2011 10:15 am

Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά Kalamaria%20tiganita

Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά, υπάρχει ένας μύθος για τα φρέσκα καλαμάρια ότι όταν τηγανίζονται για το λόγο ότι είναι φρέσκα είναι και σκληρά.


Θα σας γράψω πως πρέπει να τηγανίζετε τα φρέσκα καλαμάρια για να μη σαν βγούν σκληρά.


Πηγαίνουμε στο ψαράδικο τις γειτονιάς και ζητάμε να μας δώσουν καλαμάρια και όχι θράψαλα γιατί τα θράψαλα είναι σκληρά όντως,

Πως ξεχωρίζουμε τα καλαμάρια από τα θράψαλα
Κώδικας:

ΚαλαμάριLoligo vulgaris

Θράψαλο - Ommastrephes sagittatus

(Todarodes sagitattus sagittatus)

 Δύο είδη που ανήκουν στην κατηγορία των δεκαπόδων κεφαλόποδων μαλακίων, ψαρεύονται σε μεγάλες ποσότητες στις Ελληνικές θάλασσες και έχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους. Το σώμα τους είναι μακρόστενο, μαλακό και γλοιώδες. Στο πρόσθιο μέρος που βρίσκεται το κεφάλι φέρουν δέκα πλοκάμια με βεντούζες από τα οποία τα οκτώ είναι ίσα μεταξύ τους και τα δύο μεγαλύτερα. Στο πίσω μέρος του σώματος σχηματίζονται δύο τριγωνικά πτερύγια.

Παρά τις ομοιότητες τα είδη αυτά διαφέρουν στην ποιότητα και την τιμή. Το καλαμάρι έχει κρέας μαλακό και περισσότερο εύγευστο και είναι σημαντικά μεγαλύτερης εμπορικής αξίας από το θράψαλο.

Βασική διαφορά τους και εύκολα αναγνωρίσιμη από τον καταναλωτή είναι στα πτερύγια που φέρουν στο πίσω άκρο του σώματος. Στο καλαμάρι τα πτερύγια καλύπτουν το μεγαλύτερο μήκος του σώματος, μέχρι και τα 2/3 αυτού, ενώ στο θράψαλο καλύπτουν λιγότερο από το μισό μήκος του σώματος.
Δείτε φωτογραφίες για να τα ξεχωρίζετε:

Καλαμάρι

Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά Squid2


Θραψαλο

Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά %CE%B8%CF%81%CE%AC%CF%88%CE%B1%CE%BB%CE%BF-+todarodes+sagitattus-ex+coindeti

--

Παιρνουμε τώρα τα μικρότερα καλαμάρια και αφού ζητάμε να μας τα καθαρίσουν (δεν είναι δύσκολο βέβαια να το κάνετε μόνοι σας), ζητάμε να μας τα κόψουν σε λεπτές λεπτές φετούλες.

Πολύς κόσμος βάζει σόδα στα καλαμάρια για να μαλακώσουν,το οποιο και είναι μεγάλο λάθος, ο τρόπος που πρέπει να τηγανιστεί το καλαμάρι και χωρίς σόδα για να βγούν μαλακά είναι ο παρακάτω.


Στραγγίζουμε πολύ καλά τα καλαμάρια σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε, μέσα σε ένα πιατάκι έχουμε αλεύρι ( κατά προτίμηση κίτρινo ), τα αλευρώνουμε σε κίτρινο αλεύρι (καλαμποκάλευρο) και τα τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι και κατά προτίμηση ελαιόλαδο.


Το κόλπο στο καλαμάρι για να μη γίνει σκληρο, είναι να τηγανιστεί σε πολύ καυτό λάδι και μόλις αρχίσουν να ροδίζουν να τα βγάζουμε από την φωτιά, γιατί το τα καλαμάρια όσο περισσότερο τα τηγανίζουμε τόσο και σκληρότερα γίνονται


Από : www.psaria.net


Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 503
Βαθμολογία θέματος : 10053
Reputation : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 03/06/2010

https://alieus.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης