Γοφάρι στο φούρνο
Σελίδα 1 από 1
Γοφάρι στο φούρνο
Παίρνουμε λοιπόν μισό κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο και τα βάζουμε στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν. Από μυρωδικά: δενδρολίβανο, λεμονοθύμαρο, ρίγανη, καπνιστό πιπέρι - ότι διαθέτουμε ή και όλα μαζί - και τον χυμό μισού λεμονιού. Ανακατεύουμε τα σκορδοκρέμμυδα με τα μυρωδικά και λίγο ελαιόλαδο... έτοιμη η γέμιση!
Γεμίζουμε την κοιλιά του ψαριού την καρφιτσώνουμε με ένα ξύλο σουβλακίου μη φύγουν τα υλικά που με τόσο κόπο και δάκρυα ετοιμάσαμε, αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο (240 βαθμούς) για 10 λεπτά.
Το μισό λεμόνι που μας έχει μείνει το κόβουμε σε φέτες.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190, στρώνουμε τις φέτες του λεμονιού πάνω στο γοφάρι, το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τ' αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε ένα ποτηράκι κρασί η ρακί -ανάλογα με το τι θα πιούμε- και μόλις βγάλουμε το ψάρι από το φούρνο, το σβήνουμε με αυτό. Αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα το αλκοόλι να τσιτσιρίσει, βγάζουμε το ψάρι σε μια πιατέλα και το περιχύνουμε με το ζουμί που έχει μείνει στο σκεύος ψησίματος, το οποίο μπορούμε να ανακατέψουμε αν θέλουμε με λίγη worcestershire sauce (Βλέπε Παρ.1)
Παρ.1
worcestershire sauce
Υλικά για την παρασκευή της
1/2 κούπα ξύδι από μήλο
2 κ.τ.σ. soy sauce
2 κ.τ.σ. νερό
1 κ.τ.σ. ζάχαρη καφέ
1/4 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
1/4 κουταλάκι σκόνη κρεμμύδι
1/4 κουταλάκι σκόνη μουστάρδα
1/8 κουταλάκι σκόνη κανέλλα
1/8 κουταλάκι πιπέρι
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα στη φωτιά μέχρι να βράσουν... ανακατεύετε συνέχεια... Αφήστε να παγώσει καλά. Διατηρείστε το στην κατάψυξη.
Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε... 4 αντζούγιες λιωμένες, 12 γαρύφαλα, 1 κούπα μελάσσα, 1 κούπα σιρόπι από καλαμπόκι, Jalapeno Chilies.
Θα πρέπει το ξύδι να γίνει 3 κούπες, το νερό 1/2 κούπα και ίσως λίγη αύξηση σε κάποια από τα υπόλοιπα υλικά.
Εάν γίνει η 2η συνταγή τότε πρέπει να κλείσετε τη σάλτσα σε βαζάκι μαρμελάδας (βράσιμο το βαζάκι κλπ) και στην κατάψυξη. Κάθε φορά όμως που θα χρησιμοποιήτε τη σάλτσα θα πρέπει να βάζετε το μείγμα σε καινούριο βαζάκι και θα κάνετε την ίδια δουλειά (βράσιμο το βάζο κλπ) έτσι η σάλτσα θα σας κρατήσει για 6 μήνες το λιγότερο.
Παρόμοια θέματα
» Λίτσα και γοφάρι σε spinning
» Γοφάρι/Pomatomaus Saltatrix
» Σπαθα στον φουρνο
» ΛΟΥΤΣΟΙ ΨΗΤΟΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
» Λούτσοι στο φούρνο με θυμάρι.
» Γοφάρι/Pomatomaus Saltatrix
» Σπαθα στον φουρνο
» ΛΟΥΤΣΟΙ ΨΗΤΟΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
» Λούτσοι στο φούρνο με θυμάρι.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Τετ Ιαν 24, 2018 7:59 am από panpan
» L.R.F. από την βάρκα...i love light game!!!!
Τρι Σεπ 12, 2017 6:14 am από panpan
» Λίγα λόγια για το Tai Rubber Part 2
Πεμ Ιουν 08, 2017 9:34 pm από panpan
» Tai Rubber
Δευ Απρ 10, 2017 10:47 pm από panpan
» Σεμινάριο για την τεχνική του Tai Rubber στην έκθεση Boat&Fishing
Τρι Μαρ 21, 2017 6:54 am από panpan
» Το ψάρεμα του Λούτσου το χειμώνα.
Σαβ Φεβ 11, 2017 1:01 am από panpan
» Ο Γερμανός ή Κουρκούνα
Παρ Φεβ 10, 2017 10:50 pm από panpan
» Λίγα λόγια για την τεχνική του Tai Rubber
Τετ Ιαν 04, 2017 10:56 pm από panpan
» Ένα ψάρεμα με τσαπαρί της Haybusa
Δευ Δεκ 05, 2016 11:52 pm από panpan
» Ψάρεμα Χταποδιού: Η δικιά µας µπρακαρόλα
Δευ Δεκ 05, 2016 11:48 pm από panpan
» Καθετή για όλους
Κυρ Οκτ 16, 2016 11:28 pm από panpan
» Συντήρηση & καθαρισµός µηχανισµού – καλαµιού
Παρ Οκτ 14, 2016 1:49 am από panpan
» Μηχανισμός Surf Daiwa Emcast Surf 5000A
Πεμ Σεπ 15, 2016 6:20 am από panpan
» Storm Gomoku Adajo max 100gr
Πεμ Σεπ 15, 2016 6:10 am από panpan
» Μεγάλος Διαγωνισμός alieusonline
Τετ Αυγ 31, 2016 8:50 am από panpan
» Κατασκευή Inchiku
Παρ Ιουλ 08, 2016 9:38 pm από panpan
» Πιάστηκε Λευκός στη Σύρο
Παρ Ιουν 10, 2016 10:59 pm από Admin
» SHORE JIGGING με τον Παναγιώτη Φιλόπουλο
Τρι Ιουν 07, 2016 11:03 pm από Admin