ΑΛΙΕΥΣ
Καλώς ήρθατε στην ψαράδικη παρέα μας.

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

ΑΛΙΕΥΣ
Καλώς ήρθατε στην ψαράδικη παρέα μας.
ΑΛΙΕΥΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
» Tai Rubber το χειμώνα με το Boat&Fishing
Γοφάρι στο φούρνο  EmptyΤετ Ιαν 24, 2018 7:59 am από panpan

» L.R.F. από την βάρκα...i love light game!!!!
Γοφάρι στο φούρνο  EmptyΤρι Σεπ 12, 2017 6:14 am από panpan

» Λίγα λόγια για το Tai Rubber Part 2
Γοφάρι στο φούρνο  EmptyΠεμ Ιουν 08, 2017 9:34 pm από panpan

» Tai Rubber
Γοφάρι στο φούρνο  EmptyΔευ Απρ 10, 2017 10:47 pm από panpan

» Σεμινάριο για την τεχνική του Tai Rubber στην έκθεση Boat&Fishing
Γοφάρι στο φούρνο  EmptyΤρι Μαρ 21, 2017 6:54 am από panpan

» Το ψάρεμα του Λούτσου το χειμώνα.
Γοφάρι στο φούρνο  EmptyΣαβ Φεβ 11, 2017 1:01 am από panpan

» Ο Γερμανός ή Κουρκούνα
Γοφάρι στο φούρνο  EmptyΠαρ Φεβ 10, 2017 10:50 pm από panpan

» Λίγα λόγια για την τεχνική του Tai Rubber
Γοφάρι στο φούρνο  EmptyΤετ Ιαν 04, 2017 10:56 pm από panpan

» Ένα ψάρεμα με τσαπαρί της Haybusa
Γοφάρι στο φούρνο  EmptyΔευ Δεκ 05, 2016 11:52 pm από panpan

»  Ψάρεμα Χταποδιού: Η δικιά µας µπρακαρόλα
Γοφάρι στο φούρνο  EmptyΔευ Δεκ 05, 2016 11:48 pm από panpan

» Καθετή για όλους
Γοφάρι στο φούρνο  EmptyΚυρ Οκτ 16, 2016 11:28 pm από panpan

» Συντήρηση & καθαρισµός µηχανισµού – καλαµιού
Γοφάρι στο φούρνο  EmptyΠαρ Οκτ 14, 2016 1:49 am από panpan

» Μηχανισμός Surf Daiwa Emcast Surf 5000A
Γοφάρι στο φούρνο  EmptyΠεμ Σεπ 15, 2016 6:20 am από panpan

» Storm Gomoku Adajo max 100gr
Γοφάρι στο φούρνο  EmptyΠεμ Σεπ 15, 2016 6:10 am από panpan

» Μεγάλος Διαγωνισμός alieusonline
Γοφάρι στο φούρνο  EmptyΤετ Αυγ 31, 2016 8:50 am από panpan

» Κατασκευή Inchiku
Γοφάρι στο φούρνο  EmptyΠαρ Ιουλ 08, 2016 9:38 pm από panpan

» Πιάστηκε Λευκός στη Σύρο
Γοφάρι στο φούρνο  EmptyΠαρ Ιουν 10, 2016 10:59 pm από Admin

» SHORE JIGGING με τον Παναγιώτη Φιλόπουλο
Γοφάρι στο φούρνο  EmptyΤρι Ιουν 07, 2016 11:03 pm από Admin

Εικονοθήκη


Γοφάρι στο φούρνο  Empty

Γοφάρι στο φούρνο

Πήγαινε κάτω

Γοφάρι στο φούρνο  Empty Γοφάρι στο φούρνο

Δημοσίευση από Admin Κυρ Ιαν 09, 2011 10:32 am

Γοφάρι στο φούρνο  Bluefish


Παίρνουμε λοιπόν μισό κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο και τα βάζουμε στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν. Από μυρωδικά: δενδρολίβανο, λεμονοθύμαρο, ρίγανη, καπνιστό πιπέρι - ότι διαθέτουμε ή και όλα μαζί - και τον χυμό μισού λεμονιού. Ανακατεύουμε τα σκορδοκρέμμυδα με τα μυρωδικά και λίγο ελαιόλαδο... έτοιμη η γέμιση!

Γεμίζουμε την κοιλιά του ψαριού την καρφιτσώνουμε με ένα ξύλο σουβλακίου μη φύγουν τα υλικά που με τόσο κόπο και δάκρυα ετοιμάσαμε, αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο (240 βαθμούς) για 10 λεπτά.

Το μισό λεμόνι που μας έχει μείνει το κόβουμε σε φέτες.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190, στρώνουμε τις φέτες του λεμονιού πάνω στο γοφάρι, το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τ' αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζουμε ένα ποτηράκι κρασί η ρακί -ανάλογα με το τι θα πιούμε- και μόλις βγάλουμε το ψάρι από το φούρνο, το σβήνουμε με αυτό. Αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα το αλκοόλι να τσιτσιρίσει, βγάζουμε το ψάρι σε μια πιατέλα και το περιχύνουμε με το ζουμί που έχει μείνει στο σκεύος ψησίματος, το οποίο μπορούμε να ανακατέψουμε αν θέλουμε με λίγη worcestershire sauce (Βλέπε Παρ.1)




Παρ.1

worcestershire sauce

Υλικά για την παρασκευή της

1/2 κούπα ξύδι από μήλο
2 κ.τ.σ. soy sauce
2 κ.τ.σ. νερό
1 κ.τ.σ. ζάχαρη καφέ
1/4 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
1/4 κουταλάκι σκόνη κρεμμύδι
1/4 κουταλάκι σκόνη μουστάρδα
1/8 κουταλάκι σκόνη κανέλλα
1/8 κουταλάκι πιπέρι

Αναμειγνύετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα στη φωτιά μέχρι να βράσουν... ανακατεύετε συνέχεια... Αφήστε να παγώσει καλά. Διατηρείστε το στην κατάψυξη.

Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε... 4 αντζούγιες λιωμένες, 12 γαρύφαλα, 1 κούπα μελάσσα, 1 κούπα σιρόπι από καλαμπόκι, Jalapeno Chilies.
Θα πρέπει το ξύδι να γίνει 3 κούπες, το νερό 1/2 κούπα και ίσως λίγη αύξηση σε κάποια από τα υπόλοιπα υλικά.
Εάν γίνει η 2η συνταγή τότε πρέπει να κλείσετε τη σάλτσα σε βαζάκι μαρμελάδας (βράσιμο το βαζάκι κλπ) και στην κατάψυξη. Κάθε φορά όμως που θα χρησιμοποιήτε τη σάλτσα θα πρέπει να βάζετε το μείγμα σε καινούριο βαζάκι και θα κάνετε την ίδια δουλειά (βράσιμο το βάζο κλπ) έτσι η σάλτσα θα σας κρατήσει για 6 μήνες το λιγότερο.


Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 503
Βαθμολογία θέματος : 10053
Reputation : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 03/06/2010

https://alieus.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης